Cool Neon Green Outer Glow Pointer
zuraida zulhilmi



mesti korang bosan gambar profile twitter korang kaku jek.. kat sini aku kasi cara-cara untuk bagi gambar profil twitter korang bergerak. baru best je tgk kan.. hehee..

mula-mula korang buka windows explorer, klik menu Tools, kemdian pilih Folder Options. hilangkan tanda ✔ pada bahagian Hide Extensions for known file types. kemudian klik ok. seperti contoh kat bawah ni...


bila dah selesai... cari gambar dalam bentuk animasi.gif. kemudian tukarkan format gif tu ke format PNG.. contoh animasi.gif ke animasi.png.



bila dah selesai, login twitter korang dan pilih setting - profile dan tukar kepada gambar yang korang buat tadi..


pastu save la.. tunngu sehingga selesai, dan lihat. gambar profile korang dah bergerak. kalau ada yang tak dapat buat tu. mungkin sebab saiz gambar tu besar, kene kecikkan ikut saiz yang twitter tu nak... ok.. bleh tgk contoh kat sini - zul_zirro


*selamat mencuba*





Jangan lupa klik tabung blog ni.. ↓




edit post
Reactions: 
0 Responses
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

oh!belog

gengcyber.com

blogobo.com

JOM KITA TAMBAH DUIT - klik di bawah

Image hosted by servimg.com